Yeni düzenlemeyle birlikte, aynı zümre öğretmenlerinin birbirlerinin derslerini ziyaret etmesine olanak sağlandı. Bu sayede, öğretmenler birbirlerinin tecrübelerinden faydalanacak ve iyi uygulama örnekleri yaygınlaştırılacak.
Disiplinler arası yaklaşım artırılacak
Farklı alanlardaki zümre öğretmenleri, ders müfredatlarının uygulanması ve diğer eğitim-öğretim süreçlerinde disiplinler arası yaklaşımı artıracak. Bu sayede, eğitim-öğretim süreçleri daha bütünsel bir şekilde ele alınacak ve kalıcı öğrenme hedeflenecek. Zümreler arası ortak çalışmalar takvime bağlanarak uygulanacak. Bu sayede, ülke genelinde uygulama birliği sağlanacak.
Çoklu okuryazarlık ve sosyal sorumluluk
Zümrelerde, öğrencilerin çoklu okuryazarlık becerilerinin geliştirilmesi için planlamalar yapılacak ve sosyal sorumluluk programı kapsamında faaliyetler hazırlanacak.
Akademik ve sosyal gelişim takip edilecek
Zümreler, okul öncesi ve ilkokullarda öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimini takip edecek. Öğrencilerin gelişim düzeylerinin, öğretmen rehberliğinde gerçekleştirilen bireysel ve grupla yapılan etkinliklere katılımlarının da planlaması yapılacak.
Öğrencilere yönelik çalışmalar
Öğrencilere yönelik önleme, müdahale ve yönlendirme komisyonunda yürütülecek çalışmalar da zümrelerce planlanacak.
Ortak sınavlar
MEB’in bu yıl uygulamaya koyduğu ortak yazılı ve uygulamalı sınavlarla ilgili zümrelerin yapacağı işlemlere ilişkin de yeni hüküm eklendi. Bu kapsamda, ortak yazılı ve uygulamalı sınavlar sonrasında ve dönem sonunda öğrenci başarısının ölçülmesi ve değerlendirilmesi, sınav analizleri yapılarak konu ve kazanım eksikliği tespit edilen öğrenciler için eylem planlarının hazırlanıp uygulanması, gerekli izleme faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi amacıyla düzenlemeye gidildi.