Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu üyeleri kimlerdir?

Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Üyeleriyle Tanışın

Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu’nda görev yapan isimleri merak mı ediyorsunuz? İşte detaylar…

Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Üyeleri

Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi gereği oluşturulan politika kurullarındaki atamalar açıklandı. Toplamda 16 kurul üyesi, kültür ve sanat politikalarını şekillendirmek için görev yapıyor.

Bu kurulda görev alan isimler arasında Prof. Dr. Ahmet Albayrak, Aram Kuran, Gökhan Yazgı, Dr. Havva Hümeyra Şahin Oktay, Hülya Soydan, Prof. Dr. İskender Pala, Dr. Mustafa Sinan Genim, Orhan Gencebay, Prof. Dr. Ümit Meriç ve Prof. Dr. Yusuf Özkır gibi tanınmış isimler yer alıyor.

Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu’nda ise eğitim alanında uzman isimler görev yapıyor. Kurulda Prof. Dr. Abdullah Atalar, Ahmet Akça, Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Prof. Dr. Atilla Arkan, İbrahim Taşel, Dr. Ömer Faruk Yelkenci, Sinan Selçuk Pehlivanoğlu, Prof. Dr. Şule Alan, Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Prof. Dr. Umran Savaş İnan, Prof. Dr. Yavuz Atar ve Prof. Dr. Yusuf Alpaydın gibi isimler bulunuyor.

Bununla birlikte, Ekonomi, Güvenlik, Sağlık, Sosyal ve Gençlik, Tarım ve Gıda, Hukuk, Yerel Yönetim ve Afet Politikaları Kurulları da farklı alanlarda uzman kişilerden oluşuyor. Her bir kurul, kendi alanında politika oluşturmaya, geliştirmeye ve uygulamaya yönelik çalışmalar yürütüyor.

Eğer siz de kültür ve sanat politikalarının belirlenmesinde rol alan bu isimleri merak ediyorsanız, listedeki diğer kurullar ve üyeleri ile ilgili detayları inceleyebilirsiniz.

Related Posts

‘Dünyanın en zor yapbozu’: Londra’daki iki bin yıllık Roma freski nasıl tekrar inşa ediliyor?

‘Dünyanın en zor yapbozu’: Londra’daki iki bin yıllık Roma freski nasıl tekrar inşa ediliyor?

YKS’deki ‘en yaşlı’ aday bu yıl 8. kez üniversite sınavına girecek

Edirne’nin 2 üniversite mezunu “filozof hurdacısı” 81 yaşındaki Şevki Kılıç, gençlere eğitimin her yaşta mümkün olduğunu kanıtlamak ve bilgilerini kontrol etmek için bu yıl 8. kez üniversite sınavına girecek.

Üniversite idari personelinin tayin hakkı konusunda adalet talebi: Süreç keyfi ve eşitlikten uzak yürütüldü

Üniversitelerde görev yapan idari personelin tayin hakkı konusunda yaşanan adaletsizliklere dikkat çeken Eğitim-İş İzmir 4 No’lu Yükseköğretim Şube Başkanı Elbey Kale, “Tayin başvuruları dijital ortamda ve şeffaf bir sistemle alınmalıdır. Boş kadrolar sistem üzerinden ilan edilmelidir. Tayinler; hizmet süresi, tecrübe ve puanlama esasına dayalı objektif kriterlerle yapılmalıdır” diye konuştu.

Ehliyet yenileme son gün ne zaman 2025? | Ehliyet yenileme ücreti ne kadar, randevu nasıl alınır? Eski tip sürücü belgeleri nasıl yenilenir, gerekli evraklar neler?

Ehliyet yenileme randevusu 2025 işlemleri hız kazandı. Yeni ehliyet değişimi için son başvuru tarihi yaklaşırken, vatandaşlar da ehliyet yenileme ücreti ne kadar? sorusuna yanıt arıyor. Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin geçici 10. maddesi uyarınca, eski tip sürücü belgelerinin yenilenmesi için belirlenen süreyi aşanlar, fazla ücret ödeyecekler. Cezai duruma düşmek istemeyenlerin ehliyet yenileme başvurusunu son tarihten önce yapması gerekiyor. Sürücü belgesini yenilemek isteyenler, Alo 199 Çağrı Merkezi, mobil uygulama veya “nvi.gov.tr” üzerinden randevu alarak gerekli evrakları tamamlayıp nüfus müdürlüklerine başvurabiliyor. Peki, Ehliyet yenileme son gün ne zaman 2025? Ehliyet yenileme ücreti ne kadar, randevu nasıl alınır? İşte, ayrıntılı bilgiler.

MEB 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav giriş belgelerini yayımladı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 2024 KPSS kapsamında gerçekleştirilecek 15 bin sözleşmeli öğretmen ataması için yapılacak sözlü sınavın aday giriş belgeleri erişime açıldı.

Seçkin Pirim’in son heykelleri Bayburt Baksı Müzesi’nde

Seçkin Pirim’in son heykelleri Bayburt Baksı Müzesi’nde