Van’da Nadir Bir Başarı: Hamile Kadın ve Bebeği Beyin Ameliyatıyla Kurtarıldı

Van’da Nadir Görülen Beyin Ameliyatıyla Anne ve Bebek Kurtarıldı

Van’da 8 haftalık hamile olan 33 yaşındaki bir kadın, beyin kanaması geçirdikten sonra yapılan beyin ameliyatıyla hayata döndü. Hem annenin hem de bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

İpekyolu ilçesinde yaşayan Elif İşnas isimli kadın, hamile olduğunu öğrendikten bir hafta sonra baş ağrısı şikayetiyle Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine başvurdu. Yapılan tetkikler sonucunda beyin kanaması geçirdiği belirlenen kadın, cerrahi müdahalenin gerekliliği üzerine açık beyin ameliyatına alındı. Ameliyatı gerçekleştiren Beyin Cerrahisi Uzmanı Dr. Sida Doğan, operasyonun başarılı geçtiğini ve hastanın taburcu olma sürecinin devam ettiğini belirtti.

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahisi Uzmanı Dr. Doğan, 33 yaşındaki hamile hastanın durumunun kritik olduğunu ve ameliyatın riskli olabileceğini ancak başarılı bir operasyon gerçekleştirdiklerini ifade etti. Hastanın bebeğinin de kontrollerinin devam ettiğini söyledi.

Elif İşnas, bebeğine hamile olduğunu öğrendikten bir haçta beyin kanaması geçirdiğini ve acil bir şekilde hastaneye kaldırıldığını belirtti. Eşi, ameliyat sürecinin riskli fakat başarılı olduğunu ve şu anda eşinin iyi durumda olduğunu dile getirdi.

Beyin ameliyatı sonucunda hem anne hem de bebeğin sağlıklı olduğu belirtilirken, bu tür vakaların dünyada nadir görülen durumlar olduğu vurgulandı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / YILMAZ SÖNMEZ – Sağlık

Related Posts

Suyun olduğu her yerde bulunabiliyor! Hastalığına karşı klima bakımını ihmal etmeyin

Lejyoner hastalığının, özellikle yaz aylarında suyla çalışan sistemlerde rahatlıkla üreyebildiğine dikkat çeken Gastroenteroloji ve Dahiliye Uzmanı Prof. Dr. Aytaç Atamer, özellikle yaz aylarında klima kullanılan ortamlarda üreme ve yayılma ihtimali bulunan, Lejyoner hastalığına neden olan Legionella bakterisinin bulaşma yolları, belirtileri, risk grupları ve önlenme yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Anoreksiya nasıl bir hastalık, anoreksiya hastalığının tedavisi yok mu?

Anoreksiya nevroza ile mücadele eden Nihal Candan, 23 kiloya kadar düşen bedeniyle verdiği yaşam savaşını kaybetti. 30 yaşındaki Candan, hayatını kaybetti.

Prof. Dr. Esra Çöp: Yapay güzellik algısı yeme bozukluğu nedeni

Prof. Dr. Esra Çöp: Yapay güzellik algısı yeme bozukluğu nedeni

Masum gibi görünen bu belirti, ileride telafisi zor sorunlara yol açabilir

Çene yapısındaki gerilik çocuklarda hem estetik hem de işlevsel sorunlara neden olabilir. Uzmanlar, 10 yaş öncesinde başlayan ortodontik müdahalelerin çene gelişiminde kritik rol oynadığını vurguladı.

Dr. Savan Günay Evinde Ölü Bulundu!

Dr. Savan Günay evinde ölü bulunurken, şüpheli ölümü sosyal medyada tartışılıyor. Kanser üzerine çok fazla çalışması olan Günay, kanserin nedenlerini çözdüğünü açıklamıştı 

The Wall Street Journal yazdı: Zayıflama iğneleri sadece kilo verdirmiyor

Amerikan gazetesi The Wall Street Journal, Ozempic ve benzeri zayıflama iğnelerinin sadece şeker ve obezite değil; kalp, karaciğer, artrit, uyku apnesi ve Alzheimer gibi birçok hastalıkta da umut verdiğini yazdı. Ancak uzmanlar uyarıyor: Bu ilaçlar herkese göre değil. Bilinçsiz kullanım, beslenme bozukluğu ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Ayrıca maliyet, yan etki ve erişim hâlâ büyük engel.