Bakan Kurum: Acil dönüşmesi gereken 600 bin konut var

İstanbul’da Kentsel Dönüşüm Çalışmaları Devam Ediyor

HABER MERKEZİ/ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremin ardından yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, devlet ve milletin birlikte hareket ederek felaketin üstesinden geldiğini belirterek, yaraların sarıldığını ifade etti. Toplamda 453 bin ev ve iş yerinin yıl sonuna kadar tamamlanması için emek harcandığını söyledi.

Riskli bölgeler arasında öncelikle İstanbul’un geldiğini vurgulayan Bakan Kurum, şehirdeki ev ve iş yerlerinin güvenli hale getirilmesi için çalışmaların devam ettiğini aktardı. İstanbul’da bulunan 8 milyon 70 bin ev ve iş yerinden 3 milyon 393 binin 2000 yılı öncesine ait olduğunu dile getiren Bakan Kurum, yapılan düzenlemelerle şehrin yüzde 60’ının güvenli hale geldiğini söyledi. Ancak hala dönüştürülmesi gereken 600 bin konutun olduğunun altını çizdi.

2012 yılından itibaren 923 bin bağımsız bölümün dönüşümünün tamamlandığını belirten Bakan Kurum, şehrin 39 ilçesinde binlerce konutun dönüştürüldüğünü dile getirdi. Kredi ve hibe desteğinin artırıldığını ve destek miktarının 1 milyon 875 bin TL’ye çıkarıldığını aktaran Bakan Kurum, Yarısı Bizden kampanyası kapsamında İstanbul’da 62 bin konutun dönüşüm sürecinde olduğunu söyledi.

İstanbul Depremi Sonrası Dönüşüm Çalışmaları

İstanbul’da yaşanan 6.2 büyüklüğündeki deprem sonrasında inceleme yapıldığını, hasar tespitlerinin yapıldığını ve vatandaşların güvenli evlere girmeleri için destek olduklarını belirten Bakan Kurum, 354 bin binanın bağımsız bölümünün hasarsız, 61 bin binanın ise az hasarlı olduğunu açıkladı. Hasarlı konutlarda iskan edilen vatandaşlarla görüşmelerin başladığını ve Yarısı Bizden kampanyasına dahil edileceğini belirtti.

‘TÜM BELEDİYE BAŞKANLARIMIZI SÜRECE SAHİP ÇIKMAYA DAVET EDİYORUZ’

Kentsel dönüşüm sürecine destek çağrısında bulunan Bakan Kurum, belediye başkanlarını vatandaşların endişelerini ciddiye almaya, bilgi kirliliğine kapılmamaya çağırdı. Vatandaşların güvenli ve sağlıklı yapılar içinde yaşamalarını sağlamak için tüm paydaşların işbirliği yapması gerektiğini vurguladı.

‘BAKANLIĞIMIN KAPILARI DA ARDINA KADAR AÇIK’

Bakan Kurum, İstanbul’un dönüşümüyle ilgili görüşmek isteyen herkesi dinlemeye hazır olduğunu belirterek, bakanlık kapılarının herkese açık olduğunu belirtti. Deprem riskine karşı harekete geçilmesi gerektiğini ve İstanbul’un modern ve güvenli bir şehir olması için çalıştıklarını dile getirdi.

‘MİLLETİMİZ BİZDEN BUNU BEKLİYOR’

Kentsel dönüşümün yanı sıra tarihi değerlere sahip çıkılması ve İstanbul’un daha yaşanabilir bir şehir olması için çaba harcandığını belirten Bakan Kurum, vatandaşların desteğiyle bu sürecin başarıyla tamamlanacağını ifade etti. İstanbul’un geleceği için tüm kesimlerin işbirliği yapması gerektiğinin altını çizdi.

BELEDİYELERE ÇAĞRI: KONSER DE DÜZENLEMEYELİM, BÜTÇEMİZİ BURAYA HARCAYALIM

Bakan Kurum, kentsel dönüşüm için belediyelere seslenerek etkinlikler yerine bütçenin dönüşüm çalışmalarına harcanması gerektiğini belirtti. İstanbul’un güvenli bir şehir haline gelmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini vurguladı.

Related Posts

Bellona’nın fiyatı 570 kez artırıldı: Satışta rekor kırıldı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), 2016 yılında devraldığı Boydak Holding bünyesindeki Bellona’yı sattı. TMSF, geçtiğimiz ay yayınladığı duyuru ile Bellona Mobilya’nın tamamının 7 milyar TL muhammen bedelle satışa çıkarılacağını duyurmuştu. TMSF …

Büyüyen tehlike

Her fırsatta ifade etmişimdir; 20. Asır 1945-1989 arasında hüküm sürmüş bir zamân dilimidir. Hobsbawn’ın onu Kısa Yüzyıl olarak nitelemesi boşuna değildir. 1989’u esas almamın sebebi ise, 20.Asrı nitelendiren meşhûr Berlin Duvarı’nın yıkılışıdır. Bu sembolik bir değerlendirmedir. Değilse 20.Asrın yıkılışı bu hâdise bir anda olmuş bitmiş değildir. Çöküş, parça parça yaşandı ve hâlen yaşanmakta . 2025, yâni kronolojik olarak 21. Asrın ilk çeyreğinde bile çöküş devâm ediyor. Bunu bana düşündüren

SPK’den kripto varlık platformlarına “rezerv kanıtı” düzenlemesi

SPK’den kripto varlık platformlarına “rezerv kanıtı” düzenlemesi

Mevduat faizleri yeniden yükseldi: Uzmanından vade tavsiyesi

Mevduat faizleri yeniden yükseldi. Bir bankada oran yüzde 53’e çıkarken, 1 milyon TL’nin aylık net getirisi yaklaşık 39 bin 500 TL’yi buldu. Uzmanlara göre, kısa vadeli mevduatlar şu an daha avantajlı.

Enerji Bakanı’ndan doğal gazla ilgili kötü haber

Elektrik ve doğal gazla ilgili açıklama yapan Bakan Bayraktar, örtülü zam sinyali verdi.

‘Süt’te 56 teşebbüs için ‘rekabet’ soruşturması

Rekabet Kurumu, çiğ süt alımında 40 şirkete, süt yemi satışında 3 şirkete, paketlenmiş süt ve süt ürünleri üretimi ve satışında 13 şirkete soruşturma açtı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir