Tıbbî kenevir teklifi yasalaştı: Hangi ürünlerde kullanılacak, nerelerde satılacak?

Kenevirden elde edilen ürünlerin eczanelerde satışı sağlık alanında yeni düzenlemeler getiriyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda kabul edilen kanun teklifi, kenevirden elde edilen çeşitli ürünlerin eczanelerde satışını düzenleyen yeni yasal düzenlemeleri içeriyor. Artık kenevirden ilaç etkin maddesi elde etmek için yetiştiricilik kapsamı genişletilmiş durumda. Tıbbî ürünler, sağlık ürünleri ve kişisel bakım ürünlerinde kenevir kullanımı da destekleniyor.

“Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” olarak adlandırılan düzenleme, tıbbî kenevirin eczanelerde satışına olanak sağlıyor. Bu düzenleme uzun süredir tartışılan bir konuydu ve sonunda kabul edilerek yasalaştı.

AKP’nin önerdiği düzenleme, kenevirin kötü amaçlarla kullanımı konusunda endişeleri artırdı. Ancak kenevirin yetiştirilmesi ve işlenmesinden sorumlu kurumlar netleşti: Tarım ve Orman Bakanlığı yetiştirme ve hasat süreçlerini denetlerken, Sağlık Bakanlığı işleme, ihracaat ve satışı yönetecek, eczanelerde satış kontrol edilecek.

Muhalefetin endişelerine rağmen AKP, Türkiye’nin kenevirle ilgili en sıkı kuralları uygulayan ülke olduğunu vurgulayarak düzenlemeyi savunuyor. Ürünlerin niteliğinin belirlenmesi ve kötüye kullanımın önlenmesi hedefleniyor.

Related Posts

18 bin sağlık personeli ataması yapılacak: Bakan Memişoğlu tarih verdi

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, bakanlığına yapılacak sağlık personeli atamalarına ilişkin, “Ekim ayında 18 bin atama için ilanımız olacak ve alım yapacağız.” dedi.

Suyun olduğu her yerde bulunabiliyor! Hastalığına karşı klima bakımını ihmal etmeyin

Lejyoner hastalığının, özellikle yaz aylarında suyla çalışan sistemlerde rahatlıkla üreyebildiğine dikkat çeken Gastroenteroloji ve Dahiliye Uzmanı Prof. Dr. Aytaç Atamer, özellikle yaz aylarında klima kullanılan ortamlarda üreme ve yayılma ihtimali bulunan, Lejyoner hastalığına neden olan Legionella bakterisinin bulaşma yolları, belirtileri, risk grupları ve önlenme yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Anoreksiya nasıl bir hastalık, anoreksiya hastalığının tedavisi yok mu?

Anoreksiya nevroza ile mücadele eden Nihal Candan, 23 kiloya kadar düşen bedeniyle verdiği yaşam savaşını kaybetti. 30 yaşındaki Candan, hayatını kaybetti.

Prof. Dr. Esra Çöp: Yapay güzellik algısı yeme bozukluğu nedeni

Prof. Dr. Esra Çöp: Yapay güzellik algısı yeme bozukluğu nedeni

Masum gibi görünen bu belirti, ileride telafisi zor sorunlara yol açabilir

Çene yapısındaki gerilik çocuklarda hem estetik hem de işlevsel sorunlara neden olabilir. Uzmanlar, 10 yaş öncesinde başlayan ortodontik müdahalelerin çene gelişiminde kritik rol oynadığını vurguladı.

Dr. Savan Günay Evinde Ölü Bulundu!

Dr. Savan Günay evinde ölü bulunurken, şüpheli ölümü sosyal medyada tartışılıyor. Kanser üzerine çok fazla çalışması olan Günay, kanserin nedenlerini çözdüğünü açıklamıştı