Google, dil öğreniminde yapay zeka ile Duolingo’ya rakip oldu

Google, Dil Öğrenimine Yeni Bir Boyut Kazandırıyor

Google, dil öğrenimini daha doğal ve kişiye özel hale getirmek için üç yeni yapay zeka destekli aracı kullanıcılarla buluşturdu. Şirketin çok modlu büyük dil modeli Gemini tarafından desteklenen bu deneysel modüller, günlük yaşamda karşılaşılan durumlara uygun hızlı öğrenme çözümleri sunmayı hedefliyor. Google’ın bu girişimi, popüler dil öğrenme uygulaması Duolingo’ya ciddi bir alternatif oluşturma yolunda önemli adımlar atıyor.

Pratik ve Kullanıcı Dostu Dil Öğrenme Araçları

  • Yeni araçlardan “Tiny Lesson”, spesifik durumlara uygun kelime ve dil bilgisi önerileri sunarak çözüm odaklı bir yaklaşım sunuyor. Kullanıcılar, günlük hayatta karşılaşabilecekleri durumlar için hızlıca dil bilgisi edinebiliyorlar.
  • Google, dil öğrenenlerin sık karşılaştığı sorunlara çözüm getirmek amacıyla “Slang Hang” adını verdiği modülü kullanıcılara sunuyor. Bu özellikle, yerel argo kelimeler ve doğal diyaloglar üzerinden dil becerilerini geliştirmelerine yardımcı oluyor.
  • Üçüncü araç olan “Word Cam”, çevredeki nesneleri fotoğraflayarak kullanıcıların yabancı dildeki karşılıklarını öğrenmelerini sağlıyor. Bu sayede hem kelime dağarcıklarını genişletiyorlar hem de günlük hayatta karşılaşabilecekleri nesnelerin adlarını öğreniyorlar.

Türkçe Destekli Dil Öğrenme Araçları

Google’ın bu üç yapay zekalı dil öğrenme araçları, Arapça, Çince, İngilizce, Fransızca, Almanca, Yunanca, İbranice, Hintçe, İtalyanca, Japonca, Korece, Portekizce, Rusça, İspanyolca ve Türkçe dillerinde kullanılabiliyor. Deneysel araçlara Google Labs üzerindeki “Little Language Lessons” aracılığıyla erişilebiliyor.

Related Posts

Google, yapay zekayla ücretsiz dil eğitimi verecek!

ABD merkezli teknoloji şirketi Google, yapay zeka destekli üç farklı dil eğitim modülünü duyurdu. Şirketin Google Labs platformu üzerinden sunduğu yeni hizmet, yabancı dil öğrenmek isteyen kullanıcıların pratik yapmasına olanak tanıyacak. Ücretsiz …

Korsana karşı savaşanlar, nasıl oldu da korsan font kullandı?

2000’li yılların başında, film, müzik, oyun gibi telifli eserlerin korsan çoğaltılmasını engellemek için geliştirilen kampanyada kullanılan fontların aslında korsan olduğu ortaya çıktı.

Avrupa’da elektrik krizine neden olan “atmosferik titreşim” nedir?

Avrupa’da milyonlarca insanı elektriksiz bırakan büyük elektrik kesintisiyle ilgili gelen ilk raporlarda, elektrik hatlarını etkileyen hava değişikliklerine bağlı nadir bir olay olarak tanımlanan “atmosferik titreşim” fenomeninin buna neden …

Alkol tüketimi ve beyin hasarı arasındaki korkutan ilişki

Alkol tüketiminin yalnızca kısa vadeli etkileri olacağı değil, uzun vadede beyin dokusunda kalıcı hasarlar yaratabileceği de ortaya çıktı. Araştırmacılar, yoğun alkol kullanan kişilerin beyin hacminin daha küçük olduğunu ve bilişsel testlerde daha düşük performans gösterdiğini belirtiyor.

Pilleri çöpe attıkça felaket yaklaşıyor: Asit yağacak

Günlük hayatta sıkça kullandığımız piller, doğru şekilde geri dönüştürülmediğinde çevre için büyük bir tehlike oluşturuyor. Özellikle kontrolsüz şekilde doğaya atılan atık piller, toprağı ve su kaynaklarını kirletmekle kalmıyor, ilerleyen süreçte atmosferi de etkileyerek asit yağmurlarına zemin hazırlıyor.

Android kullanım istatistikleri yayınlandı: Android 15 hayal kırıklığı yarattı

Google, uzun bir aranın ardından Android sürümlerinin kullanım oranlarını paylaştı. En son güncelleme 11 ay önce yayınlandığı için Android 15’in kullanım oranlarına ilişkin bilgilere ilk kez erişme fırsatına kavuşuyoruz. Android 15, ilk olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir